Eva Persson

Eva Persson tør både mor- og karrierelivet

Før overskriften her skaber for megen debat, så lad os slå fast at både Eva Persson og mange andre kvinder (heldigvis) tør gå foran, når det kommer til både at ville karrieren og familien. Man kan sagtens ville begge ting, og det kan også godt lade sig gøre at få begge ting til at lykkedes. Det er Eva Persson nemlig et godt eksempel på.

En foregangskvinde har talt

Nu hvor det lige har været kvindernes internationale kampdag, så virker det endnu mere oplagt at skrive indlægget her om Eva Persson. Du kender hende måske endnu ikke. Foruden at være en travl og succesfuld advokat, så er hun også blogger og forfatter af flere avis artikler, om det at junglere mellem alene mor livet med to børn, og en rygende travl karriere.

Hun har ytret sine holdninger og standpunkter flere gange, og det er hun både blevet hyldet og sablet ned for. Vi kan som læsere måske sidde og tænke, at det er helt okay og helt normalt gerne at ville være en god mor, men lige så gerne at ville klare sig godt i erhvervslivet. Der er bare stor forskel på at ville det og så rent faktisk efterleve det.

Er du med eller mod Eva Persson?

Eva Persson har efterhånden oplevet at de fleste kvinder har en holdning til, hvilken måde man skal være mor på og til hvor meget og hvor lidt man bør vægte karrieren. Hvor mange timer i ugen bør man sætte af til arbejde? Hvor mange til sine børn? Hvad hvis man ser sin computerskærm mere end man ser sine børn? Det bliver meget hurtigt et brandfarligt emne.

Det er dog en kendsgerning at vi rundt regnet, er på arbejde en tredjedel af døgnet og vi sover knap en tredjedel af døgnet. Så er der ca en tredjedel tilbage til resten. Det inkluderer altså indkøb, daglige pligter som madlavning, rengøring og hentning af børn, men også familietid og alenetid. Pyha, hvordan når vi dog alle disse ting i en travl hverdag? Hvordan ville du håndtere situationen?

Udfordringer? Selvfølgelig er der det!

Det er ikke let gerne at ville det hele, og det erkender Eva Persson også. Dog er hun fantastisk til at se løsninger frem for begrænsninger. Det er hendes blog et ganske godt eksempel på. Her beretter hun nemlig om hverdags episoder fra et liv med både mange arbejdstimer, men også med kvalitets tid med sine børn. Selvom hun har valgt karriere vejen, så har hun altså også valgt at være mor. På sin blog skriver Eva Persson bl.a. om små episoder der illustrerer hvordan hun tackler det at ville og skulle begge dele.

For eksempel valgt hun kun at holde meget lidt barsel. Det er et aktivt valg, men den måde hun fik det til at fungere på, var at tage sin baby med på arbejde og være der for hende, så snart hun ikke sov. Som selvstændig er man ofte nødt til at tackle sådanne situationer anderledes end normen, og det giver Eva Persson altså nogle glimrende eksempler på.

Indlæg oprettet 24

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.