liggende sygetransport

Liggende sygetransport: En fleksibel ambulance

Du kender ambulancen. Det er den, man ringer til, når nogen er kommet til skade og skal på hospitalet. Men ved du, at der faktisk er andre alternativer? En liggende sygetransport er ikke det samme som en ambulance, men den har alligevel en række fællestræk med den klassiske sygetransport. Læs med i blogindlægget, og bliv klogere på forskellene!

Liggende sygetransport: Hvis skaden ikke er akut

En liggende sygetransport minder meget om en ambulance. Så hvis du ikke har vidst, at det er to forskellige ting, er det måske derfor. Begge køretøjer bringer folk til hospitalet og de har begge professionelle reddere med ombord. Redderne sørger for at skabe tryghed for patienten, men til forskel fra ambulancen er der ikke mulighed for at yde akut behandling i den liggende sygetransport. Det vil sige, at du altså ikke kan få medicinsk hjælp undervejs.

Et trygt alternativ

Selvom du ikke kan få akut behandling, kan du stadig være tryg, når du kører med den liggende sygetransport. Der er nemlig en nødhjælpstaske med ilt, hjertestarter osv., hvis det skulle blive nødvendigt, og redderne er uddannede til at passe på dig. Det er dog vigtigt at bemærke, at sygetransporten ikke er beregnet til at behandle patienter på vej til hospitalet. Transporteren skal mere tænkes som et alternativ, der kan benyttes af ikke-akutte patienter, som fx ikke har mulighed for selv at blive kørt eller lignende.

Få hjælp i ind- og udland

Selvom den liggende sygetransport ikke kan hente dig, hvis du har brug for øjeblikkelig behandling, er den stadig værd at huske. Den har nemlig en række fordele, som ambulancen ikke har. Fx kan den hente dig, hvis du skulle få brug for hjemtransport fra udlandet. Er du på ferie i Europa, kan du altså være tryg ved at vide, at hjælpen kommer, hvis uheldet er ude. Fordelene findes dog også herhjemme. Fx kan sygetransporten køre dig til andre steder end sygehuset. Det gælder fx dine aftaler hos kiropraktoren eller fysioterapeuten – ja du har endda mulighed for at blive hentet i lufthavnen.

Hvornår skal jeg vælge en liggende sygetransport?

Du bør bestille en liggende sygetransport, når du har en lægeaftale, som du har brug for at blive transporteret til. Det er en win-win for dig og andre patienter. Du får nemlig tryghed i sygetransporten, mens ambulancen kan køre ud til folk, der har akut brug for hjælp.

Indlæg oprettet 10

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.