En trykprøvning kan redde din varmeregning

En trykprøvning kan redde din varmeregning

Trykprøvning & Energimærkning Danmark laver både store og små opgaver. De er din bedste ven, når det gælder om at spare penge på varme- og energiregningen, og i denne blogpost, vil jeg gennemgå præcis hvorfor et møde med TE Danmark kan spare dig masser af penge i det lange løb. Læs med. 

Trykprøvning & Energimærkning Danmark laver både store og små opgaver

Det er ligemeget hvor stort dit hus er, og at du ikke er et stort firma, TE Danmark laver store som små opgaver. På deres hjemmeside kan du læse lidt om de forskellige projekter, som de har været en del af. Der er blandt andet erhvervsprojekter, hvor de lige har afsluttet den nye internationale europaskole i Carlsbergbyen, hvor de har hjulpet med byggetilladelse og energimærkning. De har også været en del af Ny Ellebjerg i Valby, som er et projekt med 102 lejligheder. Her har deres opgave været at udføre trykprøvning af opgange og særskilte boliger, for at få den bedste tæthed. Dette gøres, så det kan indregnes i energimærket. Til sidst har de også været en del af det store rækkehusprojekt NYE. Her har de netop afsluttet 1 etape. NYE er den nye bydel der er ved at blive opført ved Elev i Aarhus.

Nye og gamle bygninger

TE Danmark laver trykprøvning på både nye og gamle bygninger. Er du en del af en lejlighedsbygning, hvor jeres varmeregning er røget i vejret? Så er det måske fordi, jeres bygning er utæt. Dette kan ske over tid med byggerier. Normalt SKAL der testes om tæthed af en bygning, hvis kommunalbestyrelsen stiller krav herom, hvis der i energirammeberegningen er forudsat en øget tæthed, skal dette dokumenteres ved trykprøvning, eller i Bygningsregiment BR15, hvor kun testede arealer må indgå i energimærket. Der er altså mange regler på dette område, men det kan være nødvendigt at foretage trykprøvning på bygninger, som er ældre.

Hvordan bliver en bygning utæt?

En stor del af varmetabet i en bygning sker gennem utætheder i det man kalder “klimaskærmen”. Derfor er det vigtigt, at sikre tætheden i en bygning. På TE Danmarks hjemmeside, kan man læse, at der som hovedregel kan spares ca. 10% på varmeregningen ved at tætheden overholder de fastlagte Lavenergi 2020-tæthedskrav i stedet for BR 10. En anden ting, som kan ske er, hvis fugt slipper forbi dampspærren, så kan den ikke ventileres væk. Herefter er der altså stor fare for dannelse af skimmelsvamp i bygningen, som jo er sundhedsskadeligt.

Læs mere her.

Indlæg oprettet 32

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.