social og sundhedsuddannelse

Er en Social og Sundhedsuddannelse noget for dig?

Overvejer du at læse en social og sundhedsuddannelse? Måske er du oven i købet en af dem som allerede har søgt ind og lige nu sidder og venter på svar på om du er blevet optaget.

Derfor bør du tage en social og sundhedsuddanelse

Der er mange gode grunde til at tage en social og sundhedsuddannelse. Sundhedssektoren og ældreplejen er de områder hvor der er hårdt brug for arbejds kraft. Det betyder at din faglige ekspertise vil være eftertragtet. Der er altså rigtig gode chancer for job når du er færdiguddannet. Det er et faktum at der bliver flere og flere ældre, og der mangler hænder til at tage sig af dem. De såkaldte baby boomers har betydet at der efter 2. verdenskrig blev født ekstraordinært mange børn. Det er den generation der nu er på vej på plejehjem, og der er mange af dem.

Det har en kæmpe betydning i de ældres hverdag, at der er nogen til at pleje og tage sig af dem. Med en social og sundhedsuddannelse kan du derfor være med til at gøre en forskel. Du hjælper samfundet og du hjælper dem der har brug for det. Man hører ofte at sundhedspersonalet er dem der er der uanset hvad, og det er bestemt ikke noget dårligt ry at have.

Er denne uddannelse noget for dig?

Det kan være svært at finde ud af hvad man vil i sit arbejdsliv. Nogle søger ind på social og sundhedsuddannelse lige efter folkeskolen, mens andre har været på arbejdsmarkedet i mange år og søger nye udfordringer. Der er mange forskellige typer og aldergrupper på denne uddannelse, og det er et skønt tegn på at uddannelsen og erhvervet herindenfor er mangfoldigt. Det som mange er bekymrede for at hvad det kræver at blive optaget på uddannelsen. Hvilke fag skal man have haft, og hvordan er niveauet samt mængden af opgaver?

Du kan få rigtig mange svar ved at besøge hjemmesiden for uddannelsen på det sted du er interesseret i at læse den. Her er det også muligt at kontakte en vejleder telefonisk eller per mail. Du får det bedste indblik ved at møde op til åbent hus og høre nærmere om de forskellige fag og praktikker. På den måde kan du få en god fornemmelse af om en social og sundhedsuddannelse er noget for dig. Der er en god portion praksis inkluderet i uddannelsen, hvilket betyder at du kommer ud som elev på diverse institutioner som sygehuse, plejehjem, bosteder og lignende. det er med til at skabe en god basis forståelse for social og sundheds faget.

Indlæg oprettet 25

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.